Balans mentor
Voor single parent ondernemers

‘Waarom moeilijk als het makkelijk kan?’

Van mijn passie mijn job maken? Als ‘Balans mentor’ andere single parent ondernemers zonder me-time helpen om hun zaken op orde te krijgen en te begeleiden van chaos naar overzicht en van rush naar rust? Het kostte me verschillende jobs, vele jaren en een bore-out voor ik ontdekte dat het inderdaad mogelijk was.

Maar even terug in de tijd. Als jong meisje deed ik niets liever dan volleyballen, maar van mijn ouders mocht ik het enkel blijven doen als mijn schoolresultaten er niet onder zouden lijden. Na de school vond je me dus studerend in de kleedkamer van de sportzaal, en ook op andere momenten was ik steeds aan het puzzelen om alles gecombineerd te krijgen. Planning was key!

Tijdens mijn eerste werkervaring als audiologe in AZ Sint-Lucas in Gent, ontfermde ik mij spontaan over de organisatie van een interne fusie van verschillende NKO praktijken. Daarna verviel ik weer in mijn dagelijkse routine, in verschillende andere jobs botste ik steeds op hetzelfde scenario. Wat dus leidde tot die bore-out.

Eindelijk besefte ik dat ik helemaal warm word van het optimaliseren van processen, het aanbrengen van structuur en zo eenvoud en rust brengen in organisaties. Ook afwisseling en uitdaging zijn voor mij een must. Ik volgde diverse opleidingen, werd single mom van Margaux in 2010 en startte enkele jaren later als zelfstandig ondernemer.

En toch kon ik geen balans ervaren…

Ik ging echter van de ene ratrace als bediende naar de andere als zelfstandige. Ik koos voor vrijheid en vrije-tijd, maar de realiteit was helemaal anders! Margaux werd elke dag aan een haak gehangen, ik leunde aan tegen een burn-out, hier koos ik écht niet voor! Ik wou het roer omgooien, maar hoe?

Tot 1 januari ’19… mijn schoonbroer vroeg wat hij me mocht wensen… ik antwoordde spontaan ‘minder werken, hoe weet ik nog niet…’. Kort daarna overviel Corona de hele wereld en is dit voor mij de ‘verlossing’ gebleken. Ik moest vertragen en me focussen op Margaux, mezelf en mijn onderneming, ik vond de balans.

Intussen zijn we enkele jaren verder. Ik blijf evolueren. Margaux blijft groeien. Mijn onderneming wordt ‘rijker’ op basis van mijn ervaringen en inzichten. Nog steeds kan ik dagelijks mijn passie kwijt: single parent ondernemers zonder balans begeleiden van chaos naar overzicht, van rush naar rust, zodat er tijd en energie vrijkomt voor wat er écht toe doet!

Begin je al te dromen? Top, laat ons snel kennismaken!

Dan vertel ik je alles over mijn 1-1 traject ‘In balans ondernemen’, waarbij je unieke gezinssituatie én je onderneming op elkaar worden afgestemd zodat je opnieuw me-time en q-time met je kinderen kan ervaren mét meer tijd, vrijheid en rust, ook in je bedrijf.

Wil je eerst proeven van mijn persoonlijke aanpak, dat begrijp ik! Na een ‘Balans check’ zal ik je meteen vertellen waar jij, je unieke gezin en je onderneming balans zouden kunnen ervaren.

En ik?
Ik gun élke single parent ondernemer overzicht en rust, tijd en energie voor wat er écht toe doet, zonder schuldgevoel!